Tulevat reikikurssit Vaasassa ja Pohjanmaalla – tervetuloa!

Lämpimästi tervetuloa Reikikursseille v. 2020! Alla tulevien kurssieni aikataulu. Lisätiedot kursseista ja niiden sisällöstä löytyvät täältä.

  • Reiki 1 -peruskurssi 18.-19.1.2020 Vaasassa
  • Reiki 1 -peruskurssi 6.-7.6.2020 Vaasassa –> SIIRTYY
  • Reiki 2 -jatkokurssi 27.-28.6.2020 Vaasassa –> SIIRTYY
  • Reiki 3A – henkisen kasvun osio, 21.-23.8.2020 Pohjanmaalla –> SIIRTYY
  • Reiki 3, vuoden mittainen reikiopettajakoulutusryhmä alkaa marraskuussa 2020 Pohjanmaalla (13.-15.11.2020) –> SIIRTYY

Reiki on Japanista lähtöisin oleva, lähes 100 vuotta vanha kokonaisvaltainen hoitomenetelmä. Itse olen harjoittanut sitä viimeiset kuusi vuotta lähes päivittäin ja todennut omalla kohdallani, että se on ylivoimaisesti paras ja helpoin rentoutus- ja stressinhallintamenetelmä, minkä tiedän. 

Reiki on ensisijaisesti itsehoitomenetelmä, tosin hoitoja voi tehdä myös läheisilleen jo peruskurssin jälkeen. Reikin perushoito on syvärentouttava ja lempeä ja kestää tyypillisesti noin tunnin. Säännöllisesti tehtynä se antaa erinomaisen pohjan omasta hyvinvoinnista huolehtimiseen. Menetelmä on helppo oppia eikä se edellytä erityistä tietotaitoa etukäteen. Reiki 1 -peruskurssilla oppii tekemään tämän perushoidon itselleen ja muille.

Tämän lisäksi reiki on myös henkinen tie, jos sitä harjoittava henkilö niin haluaa. Henkinen ei tarkoita uskonnollista. Reikin perustaja Mikao Usui piti hyvin tärkeänä sitä, että reiki on avoin kaikille ihmisille maailmankatsomuksesta ja kulttuurista riippumatta: “Reiki on tarkoitettu kaikille ihmisille tuomaan parannusta heidän elämäänsä”. Reikin kohdalla henkinen tarkoittaa sitä, että se menetelmänä ohjaa ihmistä tutustumaan omaan sisimpäänsä. Reikin syvin olemus on rakkaus ja se ohjaa ihmistä löytämään rakkauden ja rauhan itsestään. Tämä kaikki juuri siinä tahdissa, joka ihmiselle itselleen tuntuu sopivalta. Reikin jatkotasot (Reiki 2, Reiki 3A ja Reiki 3) antavat työvälineitä henkisen kasvun polulle. Reikin opiskelussa edetään asteittain, aina aikaisempien oppien pohjalle rakentaen. 

Reiki kuuluu täydentäviin hoitomuotoihin. Se ei pyri syrjäyttämään lääketieteellisiä hoitoja, vaan tarjoaa niiden rinnalle menetelmän, jonka avulla ihminen voi edistää omaa hyvinvointiaan. Se, että ihminen voi itse omalta osaltaan myötävaikuttaa hyvinvointiinsa ja jaksamiseensa, on luonnollisesti hyvin voimaannuttavaa. Reiki toimii siten samalla tavoin kuten esimerkiksi jooga, meditaatio, mindfulness, kohtuullinen liikunta, terveellinen ruoka, riittävä uni jne. Reiki on väline itsestä huolehtimiseen. 

Tieteellistä tutkimustietoa reikin ja muiden täydentävien hoitojen vaikutuksista tarvitaan lisää. Toisin kuin joskus kuulee väitettävän, aiheesta kuitenkin löytyy jo nyt jonkin verran tutkimustietoa. Esimerkiksi v. 2017 julkaistun review-artikkelin mukaan on kohtuullisen vahvaa näyttöä siitä, että reiki on placeboa vaikuttavampi hoitomuoto: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5871310/. Harvard Universityssä v. 2015-2016 toteutetun, toistaiseksi laajimman (N= 1411) reikitutkimuksen mukaan yksittäisellä reikihoidolla oli myönteisiä vaikutuksia hoidettavien psykologiseen ja fyysiseen hyvinvointiin: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/31638407. Myös fysiikan tohtori, reikiopettaja Johanna Blomqvist on kirjassaan Kvanttifysiikasta energiahoitoihin koonnut reikiin liittyvää tutkimustietoa, joten aiheesta löytyy yhteenvetoa myös suomen kielellä. Teema on äärimmäisen kiinnostava ja uskonkin, että tulevaisuudessa tieteellistä tutkimustietoa aiheesta on yhä enemmän saatavilla.

Kaiken tämän pohjalta toivotankin Sinut, joka mahdollisesti mietit, että olisikohan tuossa jotain juuri minulle, lämpimästi tervetulleeksi tutustumaan aiheeseen! Voit tulla suoraan kurssille tai ensiksi kokeilemaan yksittäistä reikihoitoa. Myös lisätietoja saa mieluusti kysyä. Ollaan yhteyksissä! 

Lisätiedot reikihoidoista ja kursseista: maritaniemela.fi/reiki, marita.h.niemela@gmail.com, p. 050 526 5353 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s