Reiki

img_1623 img_1827 img_1831

Teen Reikihoitoja Vaasassa, Sundomin kylässä (n. 10 km Vaasan keskustasta, rauhallisessa maalaisympäristössä). Reikihoito kestää n. 1h 15 minuuttia. Yhden hoitokerran hinta on 60 €.

Järjestän myös Reikikursseja pienryhmille. Pienryhmäopetus mahdollistaa lämpimän ja keskustelevan tunnelman kurssilla ja ehdin ohjata kutakin osallistujaa myös henkilökohtaisesti.

YLEISTÄ KURSSEISTA: 

Järjestän Reiki 1- ja 2-kurssit pääsääntöisesti kotonani Vaasan Sundomissa, mutta tulen mielelläni tilauksesta pitämään kursseja myös muualle joko Vaasan alueella tai kauempana. Voit kerätä tuttavapiiristäsi porukan ja tilata minulta kurssin teille sopivana ajankohtana.

Ohjauksessani Reiki 1 ja 2 -kurssin käyneillä on jatkossa mahdollisuus tulla kertaamaan kurssi maksutta aina, kun kursseillani on tilaa. Kertaaminen on hyvä mahdollisuus palata kurssin teemoihin erityisesti, jos reikin harjoittamisessa on kurssin jälkeen tullut taukoa.

HUOM! TULEVIEN KURSSIENI AIKATAULUT EIVÄT OLE VIELÄ TIEDOSSA. VOIT TEHDÄ ALUSTAVAN ILMOITTAUTUMISEN JA SAAT TIEDON KURSSIAIKATAULUISTA SÄHKÖPOSTIISI, KUN NE TARKENTUVAT. 

Ajanvaraukset reiki-hoitoon, kurssi-ilmoittautumiset ja lisätiedot: marita.h.niemela@gmail.com, p. 050 526 5353.

Olet lämpimästi tervetullut!

Taustaksi

Itse tutustuin reikiin ystävän johdattamana, ikään kuin sattumalta. Olin ollut jo pidempään kiinnostunut energiahoidoista ja päätin tilaisuuden tullen kokeilla, mistä on kyse. Aloitin tutustumisen menemällä suoraan reikikurssille, jossa opitaan reikin perusteet ja jonka jälkeen voi jo hoitaa itseään ja muita. Yllätyin myönteisesti siitä, miten lempeä ja samalla tehokas hoitomuoto reiki on. Reikin voi oppia kuka tahansa, vaikkakin opiskelussa eteen tulee sama viisaus kuin monessa muussakin asiassa – mitä enemmän oppii, sitä nöyremmäksi itsensä tuntee, sillä valmiiksi ei tule koskaan.

Mitä Reiki on ja mihin se vaikuttaa?

Reiki (Usui Reiki Ryoho) on japanilaisen Mikao Usuin 1900-luvun alkupuolella kehittämä hoitomenetelmä, joka on levinnyt laajasti myös länsimaihin. Reiki on syvärentouttava ja energisoiva hoito, jossa tasapainotetaan kehoa ja mieltä. Reikihoidon myötä kehossa olevat tukokset alkavat avautua ja elintärkeä elämänenergia pääsee virtaamaan kehossa vapaasti.

Reikihoito pohjautuu vanhaan itämaiseen viisauteen kehon, mielen ja hengen yhteydestä ja tasapainon merkityksestä kaikille elämänalueille. Kehon tukoksilla on usein yhtymäkohtia ajatusmaailmaamme ja reikin rentouttava vaikutus tuntuukin myös mielen tasolla. Reiki on erityisen hyvä hoitomuoto nykyajalle tyypillisen kiireisen ja stressaavan elämäntavan aiheuttamien ongelmien hoitoon. Reiki rentouttaa, rauhoittaa ja hoitaa lempeästi kehon ja mielen tukoksia. Monet ovat saaneet reikin kautta avun esimerkiksi fyysisiin kiputiloihin, lihasjännityksiin, migreeniin, unettomuuteen, stressiin tai rauhattomuuteen. Reiki voi myös toimia täydentävänä hoitomuotona lääketieteen rinnalla, joskin on tärkeää painottaa, että se ei missään nimessä korvaa lääketieteellistä hoitoa. Oman hyvinvoinnin kannalta olennaista on hoidon lisäksi kiinnittää huomiota omiin elintapoihin ja ajatuksiin, joilla on suora yhteys myös kehon hyvinvointiin. Ihminen on kokonaisuus, jossa kaikki vaikuttaa kaikkeen.

Reiki sopii kaikille ja reikihoidon hyvää tekevät vaikutukset ovat laajat. Sanotaankin, että reikihoidossa energia kulkeutuu hoidettavassa aina siihen kohtaan, joka eniten tarvitsee hoitoa ja vahvistusta. Siten myös kokemukset reikin vaikutuksista ovat yksilöllisiä ja parhaiten ymmärrettävissä omakohtaisen kokemuksen kautta.

Itse olen saanut reikistä apua mm. migreeniin, joka on vaivannut minua teini-iästä saakka. Itselleni tekemieni reikihoitojen myötä olen voinut vähentää migreenilääkkeiden käyttöä merkittävästi, mikä on minulle iso asia ja osoitus reikin toimivuudesta omalla kohdallani. Koen kuitenkin, että suurin vaikutus reikillä on ollut henkisellä polullani. Reiki toimii harjoittajalleen välineenä henkiseen kasvuun ja halutessaan ihminen voi sen avulla työstää elämänsä haasteita ja lukkiutuneita asenteitaan. Henkiseen kasvuun on monenlaisia työkaluja ja reiki on yksi monien joukossa. Oman kokemukseni mukaan säännöllisen reikihoidon tekeminen itselle auttaa ihmistä paitsi rentoutumaan, myös hiljentymään ja pysähtymään itsensä äärelle. Tämän myötä ihminen voi tutustua itseensä aiempaa syvällisemmin. Oma sisäinen ääni tulee tutuksi ja ihminen voi tulla paremmin tietoiseksi siitä, mitä hän sisimmässään haluaa ja toivoo ja mikä on hänelle hyväksi. Reiki ohjaa ihmistä lempeästi kohti itsetuntemusta ja levollisuutta. Reikihoidon myötä keho ja mieli rentoutuvat, jolloin ihmiseen kertyneet tukokset, kireydet ja tunnelukot alkavat hellittää.

Myös eläimiä voi hoitaa reikillä ja ne ovatkin usein hyvin herkkiä aistimaan energioita. Olen hoitanut reikillä esimerkiksi omien koiriemme pieniä haavoja ja ne ovatkin usein parantuneet yllättävän nopeasti.

Millainen reikihoito on ja mitä siinä tapahtuu?

Reikihoidossa hoidettava makaa hoitopöydällä peiton alla ja hoitaja pitää käsiään hoidettavan keholla kohdissa, jotka edistävät parhaiten energian virtausta koko kehossa. Reikihoidossa käsitellään yleensä pään, vatsan ja selän alueen energiakeskukset. Rauhoittava musiikki syventää kokemusta ja rentouttaa hoidettavan kehoa ja mieltä. Tunnelma Reikihoidossa on lempeä, rauhallinen ja turvallinen. Ennen hoitoa on hyvä kertoa, jos hoidettavalla on tiettyjä ongelmakohtia kehossaan tai erityisiä asioita, joita haluaisi reikihoidon avulla työstää. Hoidon loputtua on aikaa keskustella hoidon aikana syntyneistä tuntemuksista.

Reiki toimii parhaiten, kun hoito tehdään aluksi vähintään kolmeen kertaan mielellään melko lyhyen ajan sisällä. Jotkut vaivat vaativat pidemmän hoitojakson. Reikihoidossa voi käydä myös säännöllisesti, ikään kuin lataamassa akkujaan.

Koska reiki on helppo oppia ja se sopii kaikille, suosittelen yleensä reikihoidosta apua saaville reikikurssin käymistä. Silloin ihminen voi alkaa itse hoitaa itseään reikillä ja sen myötä ylläpitää omaa hyvinvointiaan ja tasapainoaan.

Oma reikiopettajani ja reikilinjani

Olen opiskellut Reiki Master Arja Kivelän ohjaamana ja valmistuin reikiopettajaksi (Reiki Master) helmikuussa 2016. Reiki opitaan perinteisesti siirtämällä tietous suoraan opettajalta oppilaalle. Oma opettajani on opiskellut usean eri reikiopettajan johdolla. Reikilinjassani on kuvattu opettajien opettajat aina reikin perustajaan Mikao Usuihin asti.

Reikissä on kolme tasoa, 1, 2 ja 3. Reikin 1- ja 2 -kurssit antavat valmiuksia hoitaa ensisijaisesti itseä ja omia läheisiä. Reiki 3 -kurssin käytyään oppilas saa halutessaan opettaa reikiä muille. Moni käy Reikin 3-asteen oman henkisen kasvunsa tueksi, voimistaakseen yhteyttään reikienergiaan ja syventääkseen tietouttaan reikistä. Reikin 3 -kurssi on pitkä, tyypillisesti yli vuoden mittainen syvällinen koulutus, joka sisältää sekä teoriatietoa että paljon käytännön harjoituksia. Ammatikseen reikihoitoja tekevän on tärkeää omata perustiedot ihmisen anatomiasta, fysiologiasta ja psykologiasta. Keskeistä on myös riittävän pitkä omakohtainen kokemus reikihoitojen teosta itselle ja läheisille. Itse aikanaan koin, että vasta reikiopettajakoulutukseni loppupuolella vuonna 2015 olin valmis hoitamaan muita myös ammatikseni. Reikihoitajaa ja -opettajaa valitessa kannattaakin rauhassa perehtyä hoitajan/opettajan koulutustaustaan ja reikilinjaan.

 IMG_2960 IMG_2958 IMG_2955

4 kommenttia artikkeliin ”Reiki

  1. Päivitysilmoitus: Kesän Reikikursseille ehtii vielä ilmoittautua! | Marita Niemelä

  2. Päivitysilmoitus: Reikikurssit (1, 2 ja 3A) kesällä 2019 – Marita Niemelä

  3. Päivitysilmoitus: Tulevat reikikurssit Vaasassa ja Pohjanmaalla – tervetuloa! – Marita Niemelä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s