Lukupiiri Vaasassa

Clarissa Pinkola Estés: 

Naiset jotka kulkevat susien kanssa – Villinaisen arkkityyppi myyteissä ja kertomuksissa

Kirjassaan Naiset jotka kulkevat susien kanssa etnopsykologiaan perehtynyt Clarissa Pinkola Estés tarkastelee naisen psyyken vaistonvaraista osaa tarinoiden, myyttien ja satujen naishahmojen kautta. Hänen mukaansa jokaisessa naisessa vaikuttaa voima, joka on yhdistelmä herkkiä vaistoja, intohimoista luovuutta ja iätöntä viisautta. Tämä voima – villinainen, naisen kesyttämätön vaistonvarainen olemus – on luonnollinen osa terveen naisen psyykettä. Kuitenkin naiset monesti tukahduttavat tämän merkittävän osan sisäisestä maailmastaan sosiaalisista, kulttuurisista tai uskonnollisista syistä. Kirjan kertomukset tulkintoineen tarjoavat lukijalle keinon lähestyä villinaista itsessään ja syventää itseymmärrystään. 

Clarissa Pinkola Estés on amerikkalainen filosofian tohtori, psykoanalyytikko, runoilija, tarinankertoja (la cantadora) ja kirjailija, joka on työskennellyt psykoterapeuttina yli 40 vuoden ajan ja erikoistunut mm. traumaperäisen stressihäiriön hoitamiseen. 

Lukupiiri kokoontuu kahdeksan kertaa torstai-iltaisin aikavälillä marraskuu 2022 – huhtikuu 2023. Tutustumme kirjan kertomuksiin ja niiden tulkintoihin, kuulostelemme niiden vaikutusta itsessämme sekä jaamme huomioitamme ja havaintojamme niiden teemoista. Teemme myös yhteisiä hiljentymis- ja meditaatioharjoituksia, joiden myötä viritymme kulloisenkin tapaamisen teemakertomukseen. Etenemme kirjan kanssa hitaasti ja annamme sen tarinoiden avautua meille niin psyykkisellä kuin henkiselläkin tasolla.   

Ajankohdat: torstait 24.11.2022, 15.12.2022, 12.1.2023, 2.2.2023, 23.2.2023, 16.3.2023, 30.3.2023 ja 20.4.2023 klo 18.30-20.30 (jatkopiiri tulossa mahdollisesti myöhemmin)

Paikka: Höstveden kylätalo (Höstvedentien ja Söderlandintien risteys, 65380 Vaasa)

Hinta: 70 euroa

Lisätiedot ja ilmoittautumiset pe 18.11.2022 mennessä: marita.h.niemela@gmail.com

Lämpimästi tervetuloa mukaan! 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s