Kirja: Sielukas elämä

Kirjani Sielukas elämä – rohkeutta olla minä on ilmestynyt Viisas Elämä -kustantamon sarjassa. Kustantamon tiedote kirjastani löytyy täältä.

Kirjan toteutuminen on pitkäaikainen haaveeni ja käsittelen siinä samoja teemoja, joista olen kirjoittanut blogissanikin. Samalla kerron omasta sielun polustani ja niistä oivalluksista, jotka ovat tehneet elämästäni aiempaa kevyempää ja henkisesti rikkaampaa. 

Kirjaa voi tilata minulta, toki sitä löytyy myös kirjakaupoista. Kirjan hinta on 28 € + postimaksu 3 €. Lähetä viestillä tai sivun alaosan lomakkeella yhteystietosi (nimi, osoite, sähköpostiosoite/puhelinnumero) minulle: marita.h.niemela@gmail.com tai 050 526 5353. Olen sinuun yhteydessä ja lähetän maksutiedot. Laitan kirjan tulemaan postissa heti, kun maksu näkyy tililläni. Kerrothan myös tilauksen yhteydessä, jos haluat kirjan omistuskirjoituksella.

”Oivalluksia tarjoava kirja sielusta, egosta ja minuudesta. Kirja on yhdistelmä syvällistä viisautta ja havainnollistavaa, konkreettista kuvausta siitä, miten sielu ja ego ohjaavat meistä jokaista ja koko yhteiskuntaamme. Marita Niemelä valottaa ihmisen minuuden perustaa toivoa herättävällä tavalla omien kokemustensa pohjalta. Kirja on kaunis puheenvuoro sielukkaamman elämän puolesta.

Kirja on suunnattu erityisesti sinulle, joka pohdit, miten uskaltaisit kulkea omaa tietäsi ja olla vapaasti se kuka olet. Se tarjoaa samaistumispintaa myös sinulle, joka mietit, miten eläisit elämääsi aidommin ja syvemmin. Teos antaa ajatuksia kaikille henkisyydestä kiinnostuneille ja sillä tiellä jo hetken aikaa matkanneille.”  – Viisas Elämä –

Lähdin kirjaa kirjoittaessani etsimään vastausta kysymykseen, miten ihminen löytää rohkeuden seurata sisimpäänsä ja tehdä elämässään niitä muutoksia, jotka hän kokee välttämättömiksi. Kysymys oli minulle hyvin henkilökohtainen ja ajankohtainen. Janosin muutosta, mutta olin jumissa. En tiennyt, minne suuntaan lähtisin ja mitä tekisin. Tiesin vain, että halusin jotain muuta.

Kyse oli työstä, mutta kysymyksen takana oli muutakin. Olin ihastunut ajatukseen elämästä sielun ohjauksessa. Halusin selvittää itselleni, miten voisin toteuttaa sieluni suunnitelmaa kaikilla elämänalueilla. Miten eläisin, jotta toteuttaisin elämäntehtävääni, löytäisin kutsumukseni ja seuraisin intohimoani.

Ne olivat suuria kysymyksiä, joiden ajatteleminen oli kohottavaa, innostavaa ja eteenpäin vievää. Tänään ajattelen, että ne taisivat olla sittenkin enemmän egon kuin sielun kysymyksiä.

Selvittääkseni vastauksen päätin kirjoittaa kirjan, jonka aiheena on rohkeus muutokseen. Matkan varrella kysymys kuitenkin muutti muotoaan. Keskustelut ja pohdinnat, joita sain käydä kirjaa suunnitellessani ja kirjoittaessani kiertyivät lopulta aina saman teeman ympärille. Teema oli minuus. Sen kysyminen, kuka minä olen ja miten voin samaan aikaan sekä ilmentää sisintäni että siirtyä itseni tieltä sivuun. Muutosrohkeuden sijaan kyse olikin rohkeudesta olla minä.

Pohjimmiltaan kyse on sielusta ja egosta. Sielu on ikuinen osa ihmistä, todellinen minä. Ego on mielen rakennelma minuudesta ja elämästä, jota ihminen elää. Ego on alati varuillaan ja hyökkäysasemissa, peläten rakennelmansa sortumista. Sielun ei tarvitse pelätä, sillä se ei ole uhattuna. Sielun voima ulottuu ihmiselämän yli eikä sillä siten ole kiire.

Ihminen elää elämäänsä tämän parivaljakon kanssa, tiedosti hän sitä tai ei. Sielu haluaa päästä esiin ja toteuttaa itseään ja unelmiaan ihmisen kautta. Ego on varovainen ja haluaa suojella identiteettiä, jonka se on ihmiselle rakentanut. Ihmisen osa on valita, kummalle hän antaa elämässään enemmän jalansijaa.

Ihmiselämän ja maailman – erityisesti oman elämäni ja maailmani – katsominen sielun ja egon välisen suhteen kautta on avannut minulle uusia, vapauttavia näkökulmia. Huomasin, että monet yleiset totuudet ja käsitykset näyttävät erilaisilta, kun niitä tarkastellaan sielun ja egon kautta.

Huomasin myös, että tärkeämpää on loppujen lopuksi kysyä kuin vastata. Kirja kertoo kysymyksistä, joita olen itselleni asettanut ja oletetuista totuuksista, joita olen matkan varrella kyseenalaistanut. Kirja on myös kokemusperäinen kuvaus siitä, miten sielu otti sijaa  elämässäni. Kerron, kuinka tapasin sieluni ja mitä sitten tapahtui.

TILAA KIRJA TÄSTÄ! Kirjoita viestikenttään postiosoitteesi ja mainitse, jos toivot kirjaan omistuskirjoituksen. Lähetän sinulle sähköpostilla maksutiedot ja saat paluupostissa kirjan kotiisi.

Kirjan teemaan liittyviä blogikirjoituksiani:

Rohkeutta olla rehellinen 

Muutos, joka saa vain tapahtua

Mitäpä jos

Armon ihme

Kutsumuksen tiellä

Mitä suo minulle opettaa

Rauhan kaipuu

Olemmeko sitä, mitä teemme vai teemmekö sitä, mitä olemme?