Luento: Sielukas elämä

Oppeja egon ja sielun maailmassa elämiseen oman tarinani pohjalta

Luennon ytimessä on kysymys minuudesta ja sen kahdesta ulottuvuudesta, sielusta ja egosta. Sielu on ihmisen todellinen minä ja henkinen olemus. Ego on osa ihmisen persoonaa ja se vaikuttaa erityisesti ihmisen ajatuksissa ja tunteissa. 

Ihminen elää elämäänsä tämän parivaljakon kanssa, tiedosti hän sitä tai ei. Sielu haluaa päästä esiin ja toteuttaa itseään ja unelmiaan ihmisen kautta. Ego  johdattaa ihmisen loputtomaan kilpajuoksuun, jota kirittävät ulkoiset tavoitteet, ihanteet ja suorittaminen. Ihmisen osa on valita, kummalle hän antaa elämässään enemmän jalansijaa. 

Ihmisen todellinen voima ja viisaus asuu sielussa. Emme tässä maailmassa kuitenkaan ole välttämättä kovin harjaantuneita huomaamaan sieluamme tai kuulemaan sen ääntä. Jos ihminen ei tunnista sielunsa olemassaoloa, on hänen vaikea vastustaa egonsa vaatimuksia. Mieli tempautuu helposti egon pyörteisiin. Sielun viisaudesta käsin tarkasteltuna egon vaatimukset ja ihanteet alkavat kuitenkin näyttää uuvuttavilta ja turhilta. Sielu ohjaa ihmistä aina kohti rauhaa ja kauemmas egon maailmasta.

Sielun on tarkoitus ilmentyä ajatuksissamme, sanoissamme ja teoissamme. Sielu tarvitsee tilaa, jotta se voi toteuttaa tehtäväänsä. Ihmisen tehtävänä on yrittää olla häiritsemättä sielun toimintaa. Todellista minuuttaan ei tarvitse suorittaa eikä sitä voi suunnitella. Sielulle ei myöskään voi asettaa tavoitteita. Rohkeudessa olla minä on kyse sielulle antautumisesta. 

Kerron myös oman tarinani siitä, miten sielu otti sijaa elämässäni.  Kerron, kuinka tapasin sieluni ja mitä sitten tapahtui.

Luento pohjautuu syyskuussa 2018 julkaistuun kirjaani Sielukas elämä – rohkeutta olla minä.

Järjestetään tilauksesta, kysy lisätietoja!