Uuden vuoden unelmia

Tervetuloa Uusi Vuosi! Olet juuri nyt ihanassa vaiheessa, vielä täysin tuntematon ja uusia mahdollisuuksia täynnä.

Vuodenvaihde on ollut minulle jo pitkään rakas vaihe. Viitisen vuotta sitten teimme ystävieni kanssa uuden vuoden aattona elämämme ensimmäiset vuosisuunnitelmat. Olimme saaneet päähämme, että perinteisten uuden vuoden lupausten sijaan voisimme ennemminkin hiljentyä sen äärelle, mitä toivomme ja kutsumme elämään tulevana vuonna. Vuosisuunnitelman teko sai meidät nauramaan, herkistymään ja unelmoimaan. Tämä tapa pysähtyä oman elämän äärelle, katsahtaa kuluneeseen vuoteen ja miettiä, mitä tulevalta vuodelta toivon, on jäänyt minulle tärkeäksi ja rakkaaksi traditioksi. Vuodenajan pimeys ja lyhyet päivät avittavat mietiskelyä ja hiljentymistä. Ulkoinen pimeys kutsuu suuntaamaan katseen sisimpään ja miettimään, mitä minulle juuri nyt kuuluu.

Vuosisuunnitelmassani ei ole kyse tavoitteista tai suoritteista, vaan toiveista. Se ei ole lupausten ja hyvän elämän saavutusten havittelua, vaan sielun unelmaa. Siinä ei ole kyse ryhtiliikkeestä tai itsensä kurittamisesta, vaan lempeästä kuuntelusta, uteliaisuudesta ja ystävällisyydestä omaa sisintä kohtaan. Kyse voi olla yhtä hyvin konkreettisista asioista kuin myös henkisistä ohjenuorista, jotka haluan arjessani muistaa. Ne voivat olla pieniä tai suuria asioita. Suunnitelmiini on kuulunut vuosien varrella muun muassa koirien kanssa touhuamista, pihahommia, kirjanpidon alkeiden opettelua ja toisaalta riittävän levon sallimista itselle, rakkaudesta käsin toimimista ja armollisuuden harjoittelua. Joskus suunnitelma on toteutunut hyvin tarkasti, joskus ei. Vuoden varrella se on kuitenkin tarjonnut minulle ankkurin, muistutuksen siitä, mitä sieluni tältä vuodelta toivoi. Esimerkiksi sinä vuonna, kun suunnitelmaan ei ollut kirjautunut juuri muuta kuin hiljentymistä, suunnitelmani rauhoitti mieltäni, kun olisin tapani mukaan halunnut säntäillä sinne ja tänne. Se muistutti yhä uudelleen, että saan olla hiljaa, rauhassa ja paikoillani eikä se ole vaarallista. Toiminnan aika tulee kyllä myöhemmin. Niin kuin kävikin.

Sielu on viisas ja tietää, mitä tarvitsemme. Kun siltä alkaa kysyä, saa pian myös vastauksia. Kun vastauksia kuuntelee ja kun niitä kirjaa ylös, ne voi myös muistaa myöhemmin.

Mistä Sinun sielusi unelmoi juuri nyt?

Kaunista, toiveikasta ja unelmien täyttämää Uutta Vuotta Sinulle!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s