Ego ei ole sielulle uhka

Kustantajani tiedote kirjastani Sielukas elämä – rohkeutta olla minä valottaa hyvin yhtä kirjani keskeistä teemaa. Egon talutusnuorasta on vaikea irrottautua ilman, että tunnistaa vaihtoehtoisen tavan katsoa itseään ja maailmaa. Minulle tuo vaihtoehtoinen tapa avautuu sielun yhteyden myötä.

Egoa ei voi voittaa tai yrittää hallita egon keinoin. Sielu antaa egon olla, ilman pyrkimystä muuttaa tai hävittää sitä. Ego ei uhkaa sielun olemassaoloa. Sen sijaan, että lähtisi taisteluun egoa vastaan, sielu auttaa ihmistä suuntaamaan katseensa syvemmälle minuuden ytimeen. Siellä asuu ihmisen todellinen voima ja viisaus. Sielun silmin katsottuna egon poukkoilu ja melskaaminen alkaa näyttäytyä oikeassa valossa – pelkkänä kohinana minuuden ääniaalloilla.

Egoa ei tarvitse yrittää hävittää eikä sitä vastaan tarvitse taistella. Riittää, kun oppii tunnistamaan, miltä sielun rauha tuntuu ja miten sielun yhteyteen voi aina etsiytyä uudelleen, jos ja kun mieli tempautuu egon matkaan.

 

Alla oleva tiedote on julkaistu 22.11.2018 Epressi.com -palvelussa:

Viisas Elämä -kustantamon yksi syksyn uutuuskirjoista on Marita Niemelän Sielukas elämä – Rohkeutta olla minä. Kirja tarjoaa oivalluksia ja lämminhenkistä opastusta jokaiselle, joka haluaa elää elämäänsä aidommin ja syvemmin.

Sielukas elämä -kirjan kantavana voimana ovat sielu ja henkisyys. Sielulla on omat myyttiset ulottuvuutensa, ja sitä onkin lähestytty aikojen saatossa muun muassa uskonnon, tieteen ja kansanperinteen kautta. Sielu ja henkisyys ovat Marita Niemelän mukaan kuitenkin hyvin tavallisia asioita, jotka voivat auttaa ihmisiä elämään arkeaan vapaammin ja luottavaisemmin. Ihmisellä on fyysisen kehon, ajatusten ja tunteiden lisäksi myös sielu eli henkinen olemus, johon kirja lempeästi opastaa tutustumaan.

– Kirja ohjaa lukijaa kohtaamaan oman sielunsa ja tulemaan tutuksi sen kanssa. Rohkeus olla minä tarkoittaa sitä, että ihminen oppii tuntemaan oman sielunsa – minuutensa ytimen – sekä löytää tapoja kuunnella ja ilmentää sieluaan omassa elämässään, kertoo Marita Niemelä.

Egon talutusnuorassa sielu unohtuu

Nykyajan kiireisessä ja menestystä tavoittelevassa yhteiskunnassa näyttää usein siltä, että sielun olemassaolo on täysin unohdettu. Vaatimuksiin, tavoitteisiin ja tekemiseen keskittyvän egon ohjauksessa toimiminen on useimmille hyvin tuttua ja tapahtuu lähes automaattisesti. Ja vaikka tiedostaisimmekin egon olemassaolon, emme pääse sen talutusnuorasta kovin helposti irti.

– Ajattelen, että sielun unohtaminen lisää egon valtaa entisestään ja antaa sille mahdollisuuden mellestää vapaasti. Tämä unohdus on mielestäni kohtalokas, sillä tällöin emme näe itsestämme ja toisistamme kuin pintaa. Elämän ja ihmisyyden syvyys jää huomiotta ja pysyvä rauha saavuttamatta, Marita Niemelä pohtii.

Yhä useammat kaipaavat elämäänsä merkityksellisyyttä. Nyky-yhteiskunnan sieluttomuus voi osaltaan ruokkia merkityksettömyyden tunnetta, kun ihmiset niin usein ovat vain numeroita, tilastoja, veronmaksajia, edunsaajia ja taustansa edustajia. Tämän Marita Niemelä soisi muuttuvan.

– Yhteiskuntamme saa minut miettimään, miksi pelkäämme sielua niin kovasti. Valitsemme usein syvyyden sijasta pinnallisuuden, avautumisen sijaan puolustautumisen, herkkyyden sijaan kyynisyyden ja tekemisen ilon sijaan suorittamisen. Minusta me elämme pelosta käsin. Sielu tuo meille yhteyden rakkauteen, joka on pelon vastakohta.

Sielu tutuksi kriisien kautta

Marita Niemelä on kirjoittanut Sielukas elämä -teoksen omista kokemuksistaan käsin. Usein ihminen tutustuu sieluunsa ja henkiseen ulottuvuuteensa vasta erilaisten kriisien kautta. Näin kävi myös Marita Niemelälle, kun elämä pakotti hänet pysähtymään yhtäkkiä kohdanneiden kriisien muodossa. Sen myötä hän löysi itsestään ja elämästään täysin yllättäen aikaisempaa syvällisemmän tason.

– Sielu muutti elämäni, ensin sisäisesti ja lopulta myös ulkoisesti. On kiinnostavaa, että vastaavia kokemuksia on monilla, ja näitä on myös tutkittu. Henkisen havahtumisen myötä ihminen näyttää muuttuvan, pysyvästi. Tämä on minusta myös lohdullinen ajatus – muutos on aina mahdollinen, Marita Niemelä sanoo.

Marita Niemelä on Vaasassa asuva yhteiskuntatieteiden maisteri, jolla on takanaan pitkä yliopistoura. Hän toimii myös reikiopettajana ja kouluttautuu parhaillaan uuteen ammattiin psykologiksi. Niemelä tarkastelee ihmisyyden ja elämän syvimpiä kerroksia psykologian, filosofian, energialääketieteen, itämaisen perinteen ja luonnon ikiaikaisen viisauden kautta. maritaniemela.fi

Lisätiedot, haastattelupyynnöt ja arvostelukappaleet: tiedotus@viisaselama.fi

Kirjaa voi tilata myös suoraan minulta: marita.h.niemela@gmail.com tai tilauslomakkeella. Kirjan hinta on 28 euroa + postikulut 3 euroa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s